Antoine der Käsekünstler, Graf Antoine kräftig-delikat

Halbhartkäse mit natürlicher Rohmilch aus den Bezirken Gruyere und Glâne hergestellt. Ein kräftiger Käse ideal als Dessertkäse oder für die warme und kalte Küche.

Der Käse für die Heimat, den Frieden und die Jugend

Der Graf Antoine weckt die Sehnsucht der Menschen nach Heimat und Frieden. Nach einem Rezept von Antoine dem Söldner und Hirten im 17 Jh.

Auszeichnungen (1)

International Cheese Awards Nantwich Silver
Nantwich International Cheese Show : Silver certificate
Antoine der Käsekünstler kräftig-delikat
Antoine der Käsekünstler kräftig-delikat
Antoine der Käsekünstler kräftig-delikat
Antoine der Käsekünstler kräftig-delikat
Graf Antoine Blumenwiesen-Käse mit natürlicher Rohmilch
Graf Antoine Blumenwiesen-Käse mit natürlicher Rohmilch
Graf Antoine Blumenwiesen-Käse mit natürlicher Rohmilch
Gastlosen Jaun
Gantrisch
Schwarzsee
Moleson
Schloss Gruyere
Antoine der Hirte
Graf Antoine
Antoine der Käsekünstler kräftig Delikat
Keller Graf Antoine
Produktion des Graf Antoine
Affinage des Graf Antoine
Affineur Walo beim Testen des Graf Antoine
Graf Antoine Blumenwiesen-Käse mit natürlicher Rohmilch

How a shepherd from the Swiss Alps became a cheese legend 

Antoine lived in the Gruyère region in the 17th century. At this time, mercenaryism was disappearing, and new sources of income were being sought. Cheese, the gold of the Alps, was one such source. Cheese production with rennet has been popular in Europe since Roman times. In the Alps, in the area of the Counts of Gruyère, this tradition has been maintained and refined.

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Antoine der Käsekünstler in der Armee


In his youth, Antoine from the Gruyère region was a mercenary for the King of France. However, he suffered such homesickness that he resigned from the service. After his return, he followed in his father’s footsteps as a shepherd and cheese maker.

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Antoine der Käsekünstler am Käsekessi

They were true artists back then as they had no modern equipment, such as thermometers or PH meters, and had to rely entirely on their senses. Antoine was one of the first to vary and record his recipes. In doing so, he could refine his cheeses, guarantee consistency and train many more cheesemakers.


As a result, he also exported his unique cheeses to neighbouring countries. Initially, he supplied the army of the King of France and then expanded the exportation to Lombardy. In an annual cheese competition, the best cheesemakers were determined, and only they were allowed to produce for Antoine.


Four hundred years later, the family of affineur Walo were looking for a new cheese from the Fribourg region and came across the legend of Antoine. Fascinated by this story, they adapted his recipes slightly, without changing the original character of the cheese, and marketed them under the name L’Antoine the Cheese-Artist.

Auszeichnungen (1)

International Cheese Awards Nantwich Silver
Graf Antoine: Nantwich International Cheese Show-Silver certificate
Region Westschweiz
Typ Schnittkäse
Einheit/Grösse
  • Runde Laibe 30 cm
Milch Kuh Rohmilch
Rinde Geschmiert, trocken, dunkelbraun bis Schwarz-braun.
Teig gelb-weiss, manchmal kleine Lochung, geschmeidig
Geschmack Kräftig würzig, Aromen von frischem Gras, Heu und hellem Caramel,
Inhaltsstoffe Milch, Lab, natürliche Milchsäurekulturen, Salz
Affinage 8 - 10 Monate
Lab tierisch

Physikalische Zuammensetzung

pro 100 Gramm
Energie 410 kcal
Trockenmasse 62
Protein 34
Wasser 38
Fit ≥50 %
Fett 33
Gesättigte Fettsäuren 25 g
Trans Fette 1.5
Salz 1.5

Mikrobiologische Analyse

Coliform < 10 / g
E coli < 10 / g
Staph. (coagualase positive) < 100 / g
Salmonella keine in / 25 g
Listeria keine in / 25 g
Schimmel < 1000 / g
Antioxidantien keine
Antibiotika und Hormone keine

Allergene

Das Produkt enthält keine Allergene bis auf Milch und Milchderivate

Lactosefrei (weniger als 0.1 g / 100g)

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Walo von Mühlenen AG
Postfach 295
3186 Düdingen
Switzerland
E-Mail: hc.olawrueniffa@ofni

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